news
Alrijne Ziekenhuis: Borging veiligheid en kwaliteit met EBI 16
Alrijne Ziekenhuis is onderdeel van Alrijne Zorggroep, waaronder ook verpleeghuizen Leythenrode en Oudshoorn vallen. Bij Alrijne Zorggroep werken ruim 3800 medewerkers. Alrijne Ziekenhuis heeft locaties in Leiden, Leiderdorp, Alphen aan den Rijn, Katwijk en Sassenheim. Op de Centrale Sterilisatie Afdeling (CSA) van Alrijne Ziekenhuis borgt meetinstrument EBI 16 veiligheid en kwaliteit conform de hoogste hygiënische standaarden.
Probleemstelling
Met...
Digitale oplossingen
RmoniWeb is dé oplossing voor het digitaliseren van allerlei verschillende registraties en lijsten van uw organisatie. Conform de geldende wet- en regelgevingen bent u verplicht deze registraties vast te leggen...
Gasanalyzer CheckPoint 3 optimaliseert kwaliteitscontrole bij Atelier Souffriau
Atelier Souffriau is een familiaal Belgisch bedrijf dat het vakmanschap wil terugbrengen in de vleessector. Veel slagerijen – of beenhouwerijen, zoals ze in Vlaanderen ook wel genoemd worden – kiezen voor gemak. Zo niet Atelier Souffriau die de kunst van het beenhouwerschap omarmt en via hun 25 winkels in Vlaanderen steeds meer consumenten ervan weet te overtuigen om te kiezen voor vlees dat op locatie versneden en geprepareerd wordt. Waarom? Omdat je het kwaliteitsverschil kunt proeven.
Zoektocht naar perfectie
Voedselthermometers
Gullimex biedt een uitstekend assortiment met kwalitatief hoogwaardige meetinstrumenten, allen van het merk Ebro. Met deze producten kunt u nauwkeurige metingen uitvoeren, waarna ze gemakkelijk zijn af te lezen...
Zo voorkomt u dat salmonella uw voedsel besmet
De gevaren van salmonella
Salmonella is een pathogene bacterie die voornamelijk in dierlijke levensmiddelen voorkomt, maar ook in thee, specerijen en chocolade. De bacterie is een veel voorkomende verwekker van een gastro-enteritis, wat symptomen als diarree, buikpijn en koorts veroorzaakt. Gelukkig gaan de klachten meestal na drie tot zeven dagen vanzelf weg. Salmonella komt wereldwijd 1 miljard keer per jaar voor.
Daarnaast kan een besmetting met salmonella dodelijk zijn voor mensen met een lagere weerstand. Bij ouderen en jonge kinderen kunnen de klachten erger worden, vanwege eventuele uitdroging. Voor mensen die al lijden aan een andere ziekte, kan een salmonellabesmetting zich ook uitbreiden naar de bloedbaan. Dit kan als gevolg urineweginfecties, bloedvergiftiging of hersenvliesontsteking hebben.
Afgelopen jaren heeft de NVWA helaas moeten constateren dat veel levensmiddelen...
De 14 allergenen: hoe te beheersen voor de voedingsproducent?
Wat zijn allergenen in voeding en welke allergenen zijn er?
Onder allergenen verstaan we bepaalde eiwitten die ervoor kunnen zorgen dat mensen een allergische reactie krijgen. De veertien wettelijke allergenen zijn de allergenen die verplicht zijn te vermelden op verpakkingen van voedsel. Dit zijn de meest voorkomende voedselallergenen die het snelst een overgevoeligheids reactie kunnen veroorzaken. De veertien wettelijke allergenen zijn:
- Glutenbevattende granen (tarwe, rogge, gerst, haver, etc.)
- Schaaldieren
- Eieren
- Vis
- Pinda’s
- Soja
- Melk (lactose)
- Noten (amandelen, cashewnoten, hazelnoten, paranoten, pistachenoten, walnoten, etc.)
- Selderij
- Mosterd
- Sesamzaad
- Zwaveldioxide en sulfiet (concentraties van meer dan 10 mg SO2 per kilo of lichter)
- Lupine...
Referenties
waar we trots op zijn
Casestudies
Met gepaste trots presenteren we u graag de oplossingen die wij bij onze klanten hebben gerealiseerd. Nieuwsgierig? Lees dan gauw één van onze casestudies!
Altijd op de hoogte blijven en zien waar we mee bezig zijn?
Wij willen u graag blijven informeren. Na inschrijving ontvangt u de laatste trends en ontwikkelingen direct in uw mailbox!
Onze USP's
HACCP-specialist
Gullimex is HACCP-specialist en marktleider op het gebied van voedselveiligheid. Wij helpen u graag om te voldoen aan de wet- en regelgeving!
Op rekening bestellen
U bestelt bij ons snel en gemakkelijk op rekening met een gratis account!
Unieke kalibratieservice
Bij Gullimex kunt u uw meetinstrumenten jaarlijks kalibreren. U krijgt enkele weken voor het verstrijken van de certificaatdatum een oproep. U hoeft dus niks te doen!
ISO-gecertificeerd
Onze vakkennis en ons kwaliteitssysteem zijn TÜV- gecertificeerd en ons kwaliteitssysteem voldoet aan de nieuwste norm van ISO 9001:2015.
Altijd op de hoogte blijven en zien waar we mee bezig zijn?
Wij willen u graag blijven informeren. Na inschrijving ontvangt u de laatste trends en ontwikkelingen direct in uw mailbox!
Onze USP's
HACCP-specialist
Gullimex is HACCP-specialist en marktleider op het gebied van voedselveiligheid. Wij helpen u graag om te voldoen aan de wet- en regelgeving!
Op rekening bestellen
U bestelt bij ons snel en gemakkelijk op rekening met een gratis account!
Unieke kalibratieservice
Bij Gullimex kunt u uw meetinstrumenten jaarlijks kalibreren. U krijgt enkele weken voor het verstrijken van de certificaatdatum een oproep. U hoeft dus niks te doen!
ISO-gecertificeerd
Onze vakkennis en ons kwaliteitssysteem zijn TÜV- gecertificeerd en ons kwaliteitssysteem voldoet aan de nieuwste norm van ISO 9001:2015.